Till dig som funderar på att bli snickare

Hejsan, jag får många frågor här på bloggen om hur det är att jobba som snickare, så jag förstår att det är många som vill utbilda sig inom detta yrke. Därför tänkte jag skriva ett inlägg om det, förhoppningsvis kan det vara till hjälp för någon av er som är osäker på om ni vill bli det eller inte.

För det första måste man säga att det är ett fantastiskt yrke! Jag har aldrig tröttnat på det, och jag älskar verkligen att göra skillnad för andra människor.

Det är ett fantastiskt yrke som sagt var, som ger mycket möjligheter till kreativitet och personlig utveckling. Man lär sig snabbt och får ofta stora ansvarsområden, vilket gör det till ett perfekt yrke för den som söker utmaningar. Dessutom är det ett mycket socialt yrke där man oftast jobbar i team. Lönen är ju inte heller så dålig, i alla fall inte när man har jobbat i ett par år.

Det finns dock nackdelar med yrket. Det är fysiskt krävande och man jobbar ofta i skift, vilket kan vara ansträngande. Dessutom är det ett yrke där det finns en stor risk för arbetsplatsolyckor, så det är viktigt att alltid vara uppmärksam och följa de säkerhetsföreskrifter som finns.

För den som är intresserad av att bli snickare finns det många olika utbildningar man kan välja mellan. Det finns yrkeshögskolor, komvux och andra vuxenutbildningar som erbjuder utbildning inom snickeri. Man kan också läsa på högskola eller universitet för att sedan arbeta som ingenjör.

Det finns alltså många olika vägar man kan gå för att bli snickare. Vad som passar dig bäst beror helt på dina egna intressen och förutsättningar. Jag hoppas att detta har hjälpt dig att fundera lite kring detta yrke och överväga om det är något för dig.

Hälsningar,

Erik, snickare i Gävle